Блогът на ТАНГРА

дек 19

Българския ОВК лидер ТАНГРА се приседини към Eurovent

  • декември 19, 2018
Българския ОВК лидер ТАНГРА се приседини към Eurovent

Европейската индустриална ОВК асоциация разширява обхвата си в Източна Европа

Брюксел, София, 14 декември 2018. Производителят ТАНГРА – специализиран в сферата на оборудване за вентилация, климатизация и отопление – се присъедини към Eurovent Association като член-кореспондент. ТАНГРА е водещ производител на ОВК съоръжения, базиран в България и е първият член на Eurovent от България – поредна стъпка в увеличаването на членската маса на асоциацията в Европа.
ТАНГРА е семейна компания, основана за първи път през трийсетте години на ХХ век и възстановена през 1989, след отмяна на забраната за развиването на частен бизнес в страната. Днес, тя има собствено проектантско бюро, две индустриални предприятия, търговски център в София, собствени офиси във Варна и Бургас, както и широка дистрибуторска мрежа в рамките на балканските страни и Европа. Продуктовото й портфолио включва, наред с другото оборудване и вентилационни климатични камери, енерговъзстановяващи блокове, вентилационни решетки и дифузори, пластинчати топлообменници и центробежни вентилатори.
Г-н Юлий Армянов, Управител и собственик на ТАНГРА, коментира официалното потвърждение на членството: “За нашата фирма е чест да бъдем член-кореспондент на водещата браншова ОВК асоциация в Европа. С готовност очакваме да подпомогнем дейностите на Eurovent по отношение на законодателство, стандартизация и популяризиране на добрите практики в индустрията. Заедно с Eurovent Association, имаме за цел да насочим вниманието към хармонизиране на изискванията към вентилационното и климатично оборудване в България с Екодизайн директивата на Европейската Общност. И последно, но не по значение, очакваме да срещнем други членове на европейското семейство, които имат сходни идеи с нашите, така че да можем да си сътрудничим успешно.”
Eurovent е европейска браншова организация за вътрешен микроклимат (HVAC), Охладителни системи и технологии за охлаждане на хранителни вериги. Базирани в Брюксел, с регионални офиси в Милано и Прага, тя представлява водещите европейски национални браншови ОВК асоциации и повече от 1000 производителя. Чрез регионалния си офис в Прага, Чешка Република, Eurovent осигурява директна връзка за ОВК сектора в Централна и Източна Европа с поддръжка на местните езици и конкретни дейности.

 

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75