Блогът на ТАНГРА

мар 13

Енергийна ефективност в басейни – Реконструкция на спортен басейн ВСК „БЕЛМЕКЕН“

  • март 13, 2013
Енергийна ефективност в басейни – Реконструкция на спортен басейн ВСК „БЕЛМЕКЕН“

През месец януари 2013 г., фирма „ТАНГРА” завърши реконструкцията на вентилационните инсталации на басейна във ВСК – Белмекен. Спортният комплекс Белмекен е разположен на почти 2000м.н.в. в красивата Рила планина, в непосредствена близост до язовир Белмекен. Високопланинският спортен комплекс осигурява целогодишни условия за спорт на стотици спортисти и туристи от страната и чужбина.

Оптимизирането на енергийните разходи и повишаването на енергийния клас на плувния комплекс, съобразявайки тези мерки с дадения бюджет, бяха сред основните цели поставени пред екипа на фирма Тангра, в партньорство с НОЛА 7, специализирана в изграждането на плувни басейни.

Изцяло обновена е вентилационната инсталация. За целта е монтирана вентилационна камера TANGRA AHU-REC, позволяваща оползотворяване на над 50% от отпадната топлина.  Системата позволява своевременно отвеждане на водните пари, като по този начин не позволява замъгляването и образуването на конденз в помещението.

Предварителната оценка на сградата показва, че тя попада в енергиен клас „F“ за енергопотребление.  Сега, благодарение на съвместното сътрудничество на фирма НОЛА 7 и фирма ТАНГРА, басейнът на спортен комплекс „Белмекен“ вече отговаря на енергиен клас „В“. Вложените висококачествени енергоспестяващи продукти създават потенциал за намаляване на енергийните разходи на комплекса със 70%.

Clipboard01 Clipboard02 Clipboard03

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75