Блогът на ТАНГРА

окт 2

Фирма „ТАНГРА” изпълни подмяна на помпеното оборудване на посолството на р. Австрия в България

  • октомври 2, 2014
Фирма „ТАНГРА” изпълни подмяна на помпеното оборудване  на посолството на р. Австрия в България

През месец юни от посолството на р. Австрия в България се обърнаха към фирма „ТАНГРА” за подмяна на помпеното оборудване в сградата намираща се на бул. Цар Освободител в гр. София. Тази сграда е построена преди повече от 110 години и е обявена за паметник на културата. Поради тази причина за фирма „ТАНГРА” бе привилегия, че техническия отдел на посолството се обърна към тях за подмяната.

Реконструкцията бе предизвикана от желанието на посолството да бъдат сменени остарелите помпи с такива, които са в съответствие с директивата на ЕС за енергийна ефективност, влязла в сила през 2013г. В сградата имаше помпи работили повече от 50 години. Оборудването, инсталирано в сградата беше от помпи Grundfos UPC 40-60, UPS 42-50 и UP 35-60. Те осигуряваха отоплението и битовото горещо водоснабдяване на сградата.

За необходимата подмяна бяха подбрани последно поколение електронни помпи на Grundfos, съответно:
– Магна-3 40-60 – за отоплителната система
– Магна-3 40-60 – от неръждаема стомана за битовата гореща вода
– Алфа-2 25-60 – за отделните кръгове на отоплителната система

pompena_grupa_posolstwo_AvstriaПри подмяната не е променяна инсталацията, благодарение на това, че габаритните размери на новите помпи са съобразени с тези на старите. Самата подмяна на общо 19 броя помпи включва източването, подмяната, пълненето и обезвъздушаването на инсталацията. При подмяната на помпите не се наложи пренастройване на инсталацията поради заложената в тях функция „Auto adapt”, позволяваща адаптирането им към съответния клон на инсталацията. Единствената промяна, която е наложена, е била в електрозахранването.

Старите помпи са били трифазни, а новите монофазни. При монтиране на новите помпи е бил извършен и монтаж на моторни защити, които са липсвали при старите помпи. Това не е задължително, но препоръчително, защото така се предпазва помпата.

Новите помпи осигуряват плавна и постоянна работа на инсталацията в зададените параметри, независимо от промяната в дебита и напора предизвикани от действията на монтираните термоглави по отоплителните тела. При старите помпи, това не е било възможно, те не са имали възможност да се адаптират към инсталацията и моментното и потребление. Новите помпи Grundfos Magna 3 и Grundfos Alpha 2 променят параметрите си на работа в съотвествие с нуждите на консуматорите, което води до значително намаляване на потреблението на енергия от отоплителната и водна инсталация в сградата на посолството.

referenvce_posolstvo_avstriaТака, екипът на фирма „ТАНГРА” подмени помпеното оборудване, и постигна повишаване на енергийната ефективност, желана от посолството на Р. Австрия и показаните резултати са на един доволен клиент! „Защото ние вярваме, че доволните клиенти са нашата най-добра реклама!”

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75