Блогът на ТАНГРА

юли 16

HITACHI Yutaki – инверторна термопомпа на разумна цена

  • юли 16, 2012
HITACHI Yutaki – инверторна термопомпа на разумна цена

Инверторните термопомпи са високоефективни и екологични съоръжения за производство на топлина и битова гореща вода.  Тези термопомпи използват хладилен цикъл, който превръща ниско потенциалната енергия на външния въздух в енергия с висок потенциал, която служи за загряване на вода, използвана за отопление или за битови нужди. Иначе казано, за всеки kW електроенергия, използвана за задвижването на термопомпата, се произвеждат до 4kW  енергия, която се използва за отоплението на едно жилище. Това разбира се, води до намаляване на текущите сметки за електричество, а и на CO2 емисиите с до 50%. За разлика от традиционните отоплителни инсталации термопомпените системи не използват фосилни горива, като газ или нафта, а текущите разходи могат да се намалят с до 60%. Дори при температури до -20°С термопомпата произвежда повече енергия, отколкото използва.

В зависимост от мощността и предназначението на съоръженията се предлагат два варианта – моноблок Yutaki и сплит система AquaFree. Сплит системата е съставена от два отделни модула: термопомпен и хидравличен.

Yutaki M

Компактно решение за отопление с мощност до 12kW. Монтира се отвън, като по този начин не заема място от жилищната площ.  Възможно е да работи едновременно с различни отоплителни системи – радиатори, подово отопление, като също така може да осигури и топла вода за битови нужди.

Програмируем контролер позволява ефективно управление, осигурявайки комфортни температури, когато сте вкъщи и икономия на енергия, когато сте извън дома си.
COP > 4

AquaFREE / Yutaki S

Сплит системата е съставена от термопомпен модул разположен отвън и хидравличен модул, който се монтира във вътрешно помещение. В хидравличния модул, абсорбираната от външното тяло топлина се предава към водния кръг, който захранва отоплителните инсталации. Този модул позволява както отопление, така и работа в режим охлаждане. Подходящ е за инсталации с радиатори, подово отопление или вентилаторни конвектори.  Програмируемият стаен термостат позволява седмично програмиране, намаляване на температурата през нощта като осигурява оптимални работни температури и в същото време редуцира потреблението на енергия.

COP>4.1

Високота ефективност, лесния монтаж и поддръжка, правят тези съоръжения предпочитани при избор на топлоизточник. Намират приложение в еднофамилни къщи, малки жилищни или обществени сгради. Тъй като тези съоръжения са енергоспестяващи е възможно при закупуването им, клиента да се възползва от финансиране по програмите за енергийна ефективност на Европейския съюз.

Повече информация можете да намерите на официалния сайт на Hitachi.

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75