Блогът на ТАНГРА

ное 14

Не 10, а 12 причини да изберете вентилационните климатични камери TANGRA AHU

 • ноември 14, 2018
Не 10, а 12 причини да изберете вентилационните климатични камери TANGRA AHU
 1. Стандартни модулни камери с дебит от 3500м3/ч. до 70 000м3/ч.

Климатичните камери TANGRA AHU се произвеждат като стандартни вентилационни камери с дебити на обработвания въздух между 3500м3/ч. и 70 000м3/ч. Модулите на климатичните камери могат да бъдат конструирани по начин, който да осигури поместване в налично пространство, чрез оптимален размер и запазване на високата ефективност. Лесният монтаж и въвеждане в експлоатация са гарантирани от експертите в областта на инженерните и персонализираните ОВК решения.

Графично представяне на климатичните камери ТАНГРА с дебит на обработван въздух и скорост в светлото сечение

Графично представяне на климатичните камери ТАНГРА с дебит на обработван въздух и скорост в светлото сечение

 1. 4 различни типа конструкции, както и различни класове на хигиенно изпълнение.

Конструкцията е базирана на специализирани алуминиeви профили и ъгли. Панелите са двойни (тип „сандвич”) с вградена топло и звукоизолация от минерална вата с плътност 65 кг/м3. Външната и вътрешната повърхност на панелите са направени от горещо поцинкована стомана, покрита с прахово полимерно покритие.
Конструкциите на климатичните камери
TANGRA AHU са два типа стандартно изпълнение (ST25 – 25мм панели и ST50 – 50мм. панели), както и 2 вида хигиенно изпълнение – HYG40 – 40мм панели и HYG60 – 60мм. панели. Хигенните климатични камери TANGRA AHU HYG покриват 3-те класа на стандарт DIN 1946-4 (I a, I b и ІІ).

 rama_cropped Hyg_ProfOperation-3

 1. Възможност за различни видове рекуперация/регенерация на енергия.

TANGRA има повече от 25 години опит в производството на системи за оползотворяване на топлината и това е нашето конкурентно предимство. Вентилационните и климатични камери TANGRA AHU позволяват избора на различни секции за възстановяване на енергия според нуждите на проекта и максимално висока енергийна ефективност. Вграждането на рекуператорна/регенераторна секция за възстановяване на енергия във вентилационните и климатични камери, не само намалява оперативните разходи, но също така намалява вредните емисии и въглеродния отпечатък на сградите, а не на последно място помага да се защити планетата, която ще оставим за нашите деца. В климатичните камери TANGRA AHU се използват ротационни регенеративни топлообменни апарати, пластинчати рекуператори въздух-въздух и топлообменни апарати с междинен топлоносител. Ефективността на възстановена енергия може да бъде от 45% до 88%.

 RAC_CroppedREC-AL-All-CroppedREC HIE ALL ROT_Cropped

 1. Хибридни климатичние камери TANGRA AHU DX с двустепенна рекуперация на енергия и оползотворяване до 100% на отпадната топлина.

Климатичните и вентилационни камери TANGRA позводляват избор на секция на директно изпарение DX. Камерите TANGRA AHU DX се произвеждат в два варианта, за да се осигури постигане на висока ефективност, покриване на нуждите на проектите и комбинации за интелигентно затопляне/охлаждане на въздуха в помещенията. Компресорите, които се вграждат са DC Digital Scroll Inverter, което дава възможност за плавна работа и интелигентно управление с необходимата мощност. Изключително висока годишна енергийна ефективност се постига благодарение на двустепенното възстановяване на енергия. Лесно пускане в експлоатация се гарантира от 100% тестване в завода на компанията. Гамата включва два варианта моноблок – TANGRA AHU DXM с общо предназначение и  TANGRA AHU DXM pool за басейн и два варианта „сплит” изпълнение – TANGRA AHU DXS VRF с електрическо външно тяло от VRF/VRV инсталация и TANGRA AHU DXS GHP с външно тяло на природна газ.

AHU DEX M

 1. Управление TANGRA SmartAHU (BMS, Internet control, Co2 / rh, etc.)

Системите за климатизация и вентилация рядко се използват за максимална мощност. Оптимизирането на енергийните разходи може да се постигне, чрез правилно управление на въздушните потоци и параметрите на микроклимата. Вентилационните и климатични камери TANGRA AHU са оборудвани с интегрирана интелигентна система за контрол. Управлението се базира на PLC контролер, който предлага безбройни решения за настройване на системата. Програмата TANGRA Smart control е подходяща както за малки енергоспестяващи блокове, така и за комплексни климатични камери. Таблата за управление TANGRA Smart Control са в съответствие с директивите на ЕС (MD, EMC и LVD) и са с CE маркировка.

TANGRA Smart AHU управлява 
• Контрол на скоростта на вентилатора (Ръчен / Автоматичен / Таймер) 
• Автоматичен By-pass
• Защита срещу замръзване
• Контрол на отоплителната/охладителната секция
• Визуализиране на температурните входове / изходи
• Визуализация на енергийна ефективност и икономия на енергия
• Сигнализация за завърсени филтри
• Грешки и сигнализация на аларми
• Регулиране на системата според опциите CO2 / rH / VOC
Опции за сградна автоматизация BMS 
• Modbus RTU RS 485.
• Modbus TCP / IP
• Отдалечен достъп чрез софтуер за VPN (интернет)

Tablet_Smartphone_control-2 Control_System-2

 1. Възможност за решения по желание на клиента („Custom-made solutions” климатични камери):

Фирма ТАНГРА произвежда както стандартни вентилационни и климатични камери, така и такива според изискванията на нашите клиенти и партньори. Висококвалифициран екип е отговорен за проучване желанията и изискванията на проекта, разработката и проектирането на съоръженията, производството им, монтажа и пуска в експлоатация. Този тип решения са с по-високо капитално вложение, но изпълняват 100% от изискванията на клиента и обекта. Изключително подходящи са при ремнот или подмяна на съществуващи системи в стари сгради или изграждане на нови специализирани инсталации. Екипът на фирма ТАНГРА гарантира ефективността на този тип решения и има богат опит в уникалните проектни решения и климатични камери.

 1. Безплатен Селекционен софтуер

Стремейки се да оптимизира работата на проектанти, инженери и ОВК специалисти, екипът на фирма ТАНГРА е разработил, внедрил и предоставя безплатен селекционен софтуер за климатични камери и рекуператори въздух-въздух. Селекционният софтуер се характеризира с лесен за потребителите интерфейс и възможност за работа на няколко езика, създаване на проекти и бързи селекции, представяне на на избраното съоръжение в технически паспорт и hx диаграма на Молиер, експорт към PDF/DWG, отпечатване на всички елементи и секции, избрани от потребителя. Софтуерът може да бъде свален от сайта на ТАНГРА – http://www.tangra.bg/tools_BG.html

Soft_2 dwg hx

 1. Plug&Play решения, което е заводски тествано

Климатичните камери TANGRA AHU се предлагат като Plug&Play решение с вградено управление, така че да улесни работата на инвеститори, проектанти и инсталатори на ОВК оборудване. След извършване на механичен и монтаж и подвръзване към електрическата мрежа, инсталатора трябва единствено да стартира климатичната камера от управлението.

100% от произведените климатични камери се тестват заводски, преди да бъдат доставени на обекта. Това гарантира удовлетвореността на клиентите и сигурността, че желаните резултати и параметри на микроклимат се постигат! „Ние вярваме, че доволният клиент е нашата най-добра реклама”

 1. Доказан европейски производител, предлагащ производство, доставка, монтаж, сервиз и поддръжка, както и обучения на интсталатори или персонал по поддръжка.

Фирма ТАНГРА е семейна компания, възстановена от инж. Армянов през 1989г. Неговият баща е имал търговска и производствена фирма в края на 30-те години на ХХ век. След Втората световна война компанията е била национализирана и частният бизнес е бил забранен в България до 1989г.

Днес, компанията е специализирана в областта на вентилационната, климатична и отоплителна техника и инженеринг. В портфолиото на компанията има специализирано бюро за проектиране на ОВК системи и енергийна ефективност, производствено предприятие с общо РЗП от 5000кв. м., ОВК лаборатория и 3 търговско-консултански центъра. ТАНГРА е доказан производител на ОВК оборудване с повече от 29г. опит и експорт в над 15 държави в Европа.

Фирма ТАНГРА предлага на своите партньори освен висококачествено оборудване, пълен инженеринг, шеф монтаж или цялостно изпълнение на обект, обучения на инсталатори и персонал по поддръжка на ОВК системи. От 2015г. TANGRA HVAC Academy извършва регулярни обучения на специалисти от България и партньори в Европа.

  Tangra-building-3 BIF_2017_DSC_4015_web4

 1. Климатичните камери TANGRA AHU отговарят на всички регламенти и стандарти (ErP 2018, Регламен 1253/2014, Директива 2009/125/EU)
  Всички продукти на ТАНГРА се произвеждат според приложимите Европейски диективи, регулации и закони. Вентилационните и климатични камери TANGRA AHU са тествани и се маркират със знак „СЕ” според директива 2006/42/EC. Европейската регулационна рамка, както и директивата за Ecodesign се следват стриктно при производството на климатични камери TANGRA AHU. Всички електрически компоненити влагани в камерите са според изискванията от 2009 Директива 125, а цялостните съоръжения отговарят на регламент 1253/2014, както и на EBPD.

Backup_of_house-logo111 CE logo nagradi-2 Stiker EU ENERG

 1. Подходящи за инсталиране в сгради изпълнявани по стандартите BREEAM, LEED, EDGE.
  На база експертен опит и удовлетворяване желанията на нашите клиентите, в климатичните и вентилационни камери TANGRA AHU се влагат изключително високоефективни и енергоспестяващи компоненти, така че цялостната оценка за клас на енергийна ефективност на съоръженията да бъде възможно най-висока. Това прави системите, производство на фирма ТАНГРА, подходящи за инсталиране в сгради с оценка за енергийни характеристиги BREEAM, LEED, EDGE и други. Екипът на дружеството е изпълнявал такива проекти и има богат опит в постигане на добри резултати по BREEAM и LEED.

Breeam leed_logo logo-both-new-ifc

 1. Сертифицирани от TUV Rheinland & Eurovent.

Във всички дейности на ТАНГРА има внедрена система за управление на качеството ISO9001:2015 и система за управление на околната среда ISO14001. В допълнение, климатичните и вентилационни камери TANGRA AHU са тествани и сертифицирани от TUV Rheinland по стаднартите БДС EN 1886 и БДС EN 13053. Хигиенните климатични камери са изпитани и по стандартите за чисти помещения VDI 6022 и болнични заведения DIN 1946-4.

Централните въздухообработващи вентилационни системи TANGRA AHU отговарят на всички препоръки на Немската асоцияция RLT.

През 2018г. климатичните камери TANGRA AHU бяха изпитани и сертифицирани от Eurovent. Това прави TANGRA първият и единствен сертифициран български производител на климатични камери.

eurovent tuv-hyg

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75