Новините на Тангра

май 25
CSR

ТАНГРА проведе седмият технически семинар за инженери и специалисти в областта на вентилационната, климатична и отоплителна техника.

  • май 25, 2018

 

ТАНГРА проведе седмият технически семинар за инженери и специалисти в областта на вентилационната, климатична и отоплителна техника.

На 17.05.2018г. в търговската зала на фирма „ТАНГРА” в гр. София се проведе 7-мият семинар под мотото „Енергийна ефективност, чрез системите за вентилация, климатизация и отопление”. През тази година темата бе нови продукти, решения и селекционни софтуери. Близо 100 специалиста и ОВкК инженери посетиха събитието.

Събитето започна MSc. Иван Армянов, който представи програмата за деня, обновеният уеб сайт и новите продукти на фирма ТАНГРА, както и селекционният софтуер за вентилатори на Soler & Palau Ventilation Group – EasyVent.

Високоефективните рекуператори TANGRA REC HiE и селекционният софтуер за тях бяха представени от инж. Юлий Армянов, собственик и управител на ТАНГРА. Инж. Армянов се занивама с пластинчати рекуператори за вентилационни и климатични системи от 1983г. и това е един от първите продукти, които внедрява в производствената гама на компанията през 1992г.

Във втората си презентация, инж. Юлий Армянов показа промените и новостите в гамата климатични камери TANGRA AHU.

Стандартната гама климатични камери на ТАНГРА обхваща дебит от 3400 до 70 000 м3/ч. Те се произвеждат в 4 изпълнения на конструкцията (ST25/ST50/HYG40/HYG60) – две стандартни и две хигиенни конструкции. Камерите TANGRA AHU могат да бъдат с различни системи на филтрация, различни вентилаторни секции, отоплителни и охладителни секции, но те също така се различават по възможностите за рекуперация и регенерация на енергия. Вентилационните и климатични камери на фирма ТАНГРА се произвеждат с ротационни и пластинчати рекуператори с ефективност до 85% по EN308, а също така и с междинен топлоносител, в случай на недопустимо изпълнение с рекуператор. Накрая презентацията завърши с представяне на селекционния софтуер на фирма ТАНГРА за климатични и вентилационни камери. След като специалист си избере и конструира съоръжението, софтуера му позволява отпечатване на паспорт с техническите данни, чертеж в DWG и представяне на параметрите в u-h таблица на Молиер.
Вентилационните и климатични камери на фирма ТАНГРА са сертифицирани от TUV Rheinland, включително за хигиенно изпълнение (DIN1946 и VDI6022). Това конкурентно предимство прави ТАНГРА едниственият сертифициран производител на хигиенни климатични камери в България. В момента, рекуператорите и вентилационните климатични камери на фирмата са в процес на сертифициране от Eurovent.

След кратка пауза, втората част от семинара продължи с инж. Норбърт Калман, търговски директор за газовите термопомпи YANMAR и вицепрезидент на европейската асоцияция на производителите на газови термопомпи. Той бе специален гост за събитието и показа решенията на японският концерн в частта отопление, охлаждане и битово-горещо водоснабдяване. YANMAR са единственият производител на газови-термопомпени чилъри. Това решение може директно да замести електрическите конвенционални чилъри, като намалява консумацията на електрическа енергия и подсигурява комфорта в сградата.

Последната презентация бе на инж. Петър Георгиев, специалист ключови клиенти за JohnsonControls Hitachi. След създаването на общо дружество през 2015г. JohnsonControls и Hitachi Air conditioning обединиха усилията си, за да станат един от най-големите производители на сградни системи. В областта на VRF системите, фирма „ТАНГРА” и инж. Георгиев представиха HITACHI Set Free Sigma. Това е последното поколение на VRF системи в гамата на HITACHI. Продуктите от серията са с най-висока ефективност на пазара и водят драстично конкурентите си. Промененият компресор, промененият топлообменник, промененият дизайн и новият начин на управление правят

HITACHI VRF Set Free Sigma най-добрият продукт на пазара. Освен по-висока ефективност, гамата предлага и:
–    Изключително ефективно управление (всички компресори са инверторни, с възможност за управление на всеки 0.1Hz).
–    Възможност за управление температурата на изпарение за по-голяма гъвкавост в различни режими и сезони.
–    Smooth Drive Control използвайки непрекъснато информация от вътрешните тела.
–    Интелигентен Defrost, който позволява изпарителната секция да се раздели на две и докато долната част се размразява, горната да работи на пълна мощност, за да не се усеща процеса.

Събитието завърши с коктейл и свободна дискусия, за да може екипа на ТАНГРА да отговори на всеки въпрос на посетителите. Всеки гост си тръгна със специално приготвен пакет включващ най-новите каталози на ТАНГРА и партньорите и, както и USB флаш памет със селекционните софтуери за климатични камери, VRF и високоефективни вентилационни системи.
Селекционните програми за избор на климатични камери, високоефективни рекуператори и VRF системи HITACHI можете да откриете тук: Софтуер

 

 

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75