Блогът на ТАНГРА

авг 20

„ТАНГРА” приключи цялостната вентилационна и климатична инсталация на 5 звездния комплекс „Пирин Голф Хотел и СПА”

  • август 20, 2013

5 звездният комплекс „Пирин Голф & СПА” е разположен в красивата Разложка долина и е един от най-известните туристически курорти в региона. В него има условия, както за почивка и отдих в лицето на уникалния  СПА център, така и за спортове като ски през зимата и голф от пролетта до есента.

Пейзаж Пирин голф

 Фирма “ТАНГРА” стартира своята работа по 5 звездния комплекс  с проектиране на отоплителните, вентилационни и климатични системи в  хотела и спа центъра. След това бяха направени проектите и на двата енергийни центъра. Единият от тях, разположен в  хотелската част има котелно помещение с пелетни котли с обща мощност 1000 киловата (1mW), а в СПА центъра  се намира абонатната станция, захранваща СПА зоната.  За охлаждане на хотела и за обработка на въздуха през лятото в СПА центъра се използват водоохлаждащи агрегати, монтирани на покрива.

Хотелът отговаря на всички критерии за 5 звезди. Вентилационната система е изцяло изработена от фирма „ТАНГРА” като високата енергийна ефективност е предварително заложена в проекта. Хотелската част се поддържа от вентилационни системи с обща отоплителна мощност от 117 kW и охладителна мощност възлизаща на 57kW като на всички системи има рекуперация на отработения въздух. Този тип рекуперация на изхвърляния въздух се използва максимално поради ниските зимни температури, характерни за района.

Пирин голф Хотел и спа

 В СПА центъра  за различните термични дадености и различни потребности, екипът от проектанти на фирма “TAНГРА” са предвидили необходимите по технология количества въздух, мощности за отопление и охлаждане. Използвани са  климатични камери с вградени пластинчати топлообменници въздух-въздух TANGRA AHU-REC. Всичките съоръжения са инсталирани във вътрешни машинни помещения, за да се спази архитектурата и визията на комплекса. Общата  отоплителна мощност  на вентилационните системи е 195kW, a охладителната – 119kW.

Спа център Пирин голф

 В 5 звездният комплекс, „ТАНГРА” изпълнява и климатичните системи. Те са основно в хотелската част и СПА центъра. Във всяка една от стаите, в общите части, коридорите и фоаетата, ресторантите, заседателните зали и лоби бара температурата на охлаждане и отопление може да се регулира самостоятелно.  Комплексът разполага и със зала за скуош, чиято вентилация екипът на фирма „ТАНГРА” изпълни с неръждаеми въздуховодни системи на испанската фирма Negarra. Също така заседателните зали и зоната за релакс са изпълнени с такива системи от неръждаема стомана.

Ресторант Пирин голф

Хотелска стая Пирин голфХотелска част Пирин голф и СПА

 

 

 

Изпълнението на комплекс „Пирин Голф & СПА” бе предизвикателство за екипа на „ТАНГРА”. Въпреки това фирмата доказа своя професионализъм и завърши успешно работата си по обекта.

Освен 5 звездният хотел и СПА комплекс,  „ТАНГРА” е изпълнявала  Кънтри клуба, Голф академията, магазини и заведения в градчето на комплекса.

 

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75