Блогът на ТАНГРА

юли 18

„ТАНГРА” взе участие в строителството на новият завод на „Софарма”

  • юли 18, 2013

„ТАНГРА” взе участие в строителството на най-новия високотехнологичен завод на една от водещите фармацевтични компании в България – „Софарма”. Тя приключи участието си в проекта през април тази година, а официалното откриване на предприятието се състоя през юни. Комплексът се намира на ул. Илиенско шосе и  включва завод за твърди лекарствени форми с разгъната застроена площ от 21 280 м² и лабораторно-административен комплекс с площ 5 000 м².

Нов завод Софарма

На територията на завода, „ТАНГРА” инсталира три автономни системи Nederman за събиране, засмукване и филтриране на взривоопасен прах, като фирмата е представител за марката на територията на България от 2004г. Внедрените инсталации и оборудване са енергоефективни и отговарят на най-високите съвременни стандарти за екологично производство и защитена работна среда. Съоръженията имат различни технически характеристики като системата с най-голям дебит обработва 5670 м³/ч при средна скорост 15.50 м/сек. и е снабдена с вентилатор Nederman NCF 80/25 DX. Втората система е с дебит от 3850 м³/ч при средна скорост от 15 м/сек. и вентилатор NCF 40/25 X. Същият модел вентилатор притежава и най-малката инсталирана система, която е с дебит от 2100 м³/ч при средна скорост от 16.30 м/сек. Всички вентилатори притежават PTC в двигателите. И трите системи са одобрени за използване при взривоопасни условия по директива ATEX 94/9/EC, отнасяща се до използването на оборудване в потенциално експлозивна среда.

Вентилатор NedermanФилтър Nederman

Поради спецификата на работа в заводите на „Софарма” използването на продукти за локална екстракция е необходимо за нормалното протичане на работния процес като системите са предназначени за улавяне на праховите частици и отвеждането им извън работната среда. Освен във фармацевтичната промишленост продуктите на Nederman намират приложение и в машиностроенето, металообработващата индустрия, авторемонтната дейност, хранително-вкусовата промишленост и други.

Национален сервизен телефон:
0887 73 73 75